Welkom bij MSIX

Gemiddeld halen jongens lagere cijfers dan meisjes. Daardoor blijven ze vaker zitten en stromen sneller af naar een ander onderwijsniveau.

Wij houden uw zoon bij de les.


Lees verder

Jongens en onderwijs

Op de basisschool gaat het aardig gelijk op, maar vanaf de brugklas gaan jongens achterlopen. Ze halen slechtere cijfers en stromen vaker af naar een ander onderwijsniveau.

Dat heeft onder andere te maken met veranderingen in het onderwijs; er ligt een grotere nadruk op planning en organisatie, het onderwijs is taliger geworden, er is minder tijd voor lichamelijke opvoeding en er is minder discipline. Allemaal zaken die niet in het voordeel van jongens werken.

Daar komt bij dat jongens op de basisschool zelden een man voor de klas hebben gehad. Normaal jongensgedrag (druk, bewegelijk) is vaak al van jongs af aan de kop in gedrukt waardoor ze een hekel aan school ontwikkelen.

Bij MSIX weten we wat jongens beweegt, en wij helpen ze op koers te blijven.

Onze aanpak: werken en bewegen

Wij combineren huiswerk met bewegen, omdat de jongens zo’n dag al lang genoeg stil hebben gezeten.

Als ze uit school bij ons komen, nemen we de agenda door en bepalen we de prioriteiten. Ze werken zelfstandig, en wij overhoren, kijken na, en leggen uit. Ook helpen we ze met het maken van planningen voor proefwerkweken en andere drukke periodes.

We wisselen drie kwartier werken af met een kwartier pauze. In die pauze gaan we even bewegen (voetballen, boksen tegen een bokszak, tafelvoetballen, darten), dat helpt de concentratie op te krikken.

En omdat ze op die leeftijd niet voldoende hebben aan een kopje thee krijgen de jongens na iedere pauze een snack (pizzapunt, stokbroodje, tosti, etc.).

Huiswerk wordt natuurlijk nooit echt leuk, maar wij doen ons best het dragelijk te maken. Daarbij streven we ernaar dat de jongens ons niet als tegenstander maar als medestander zien.

Leren leren

De overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs is qua huiswerk vergelijkbaar met stilstaan en hollen. Nooit hebben ze geleerd hoe ze dat huiswerk aan moeten pakken en als de middelbare school er al aandacht aan besteedt is het vaak niet meer dan een uurtje door de mentor.

Wij leren de jongens leren, en voor iedere vak hebben wij een efficiënte leermethode. Jongens nemen tips en adviezen helaas niet altijd aan en vallen liever terug op wat ze zelf het beste bevalt. Daarom is leren hoe je moet leren bij ons een continu proces.

Tarieven

Huiswerkbegeleiding wordt gegeven van maandag tot en met vrijdag.

 

1 middag per week       : € 220 per maand
2 middagen per week : € 290 per maand
3 middagen per week : € 350 per maand
4 middagen per week : € 400 per maand
5 middagen per week : € 440 per maand

 

Bijles voor een laag tarief is mogelijk, maar problemen worden meestal tijdens de huiswerkbegeleiding opgelost.

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.